VIRAGO – Empowered Young Women for Sense of ActiVe CItizenship and EuRopeAn values

Scop

VIRAGO își dorește să promoveze parteneriate regionale și să ofere tinerelor femei oportunități de a-și dezvolta abilitățile, încrederea și spiritul de lider, necesare pentru a le pregăti în implicarea activă și participarea la guvernare, cât și pentru elaborarea de politici la nivel local, regional, național și internațional.

This image has an empty alt attribute; its file name is image021-1.png

Obiectivele proiectului

1. Dezvoltarea unui model-schelet pentru a crea o rețea de cooperare între tinere cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani pentru stabilirea unor inițiative și parteneriate durabile, în contextul Strategiei UE pentru tineret 2019-2027;
  2. Încurajarea maximizării participării civice a tinerelor în procesul democratic și în societate, cu scopul de a le stimula cetățenia europeană și valorile europene.
This image has an empty alt attribute; its file name is image011-5.png

Perioada de desfășurare a proiectului

20-12-2019 – 19-12-2021

Beneficiari

Tinere cu vârsta cuprinsă între 18-29 ani din cele 6 tări partenere: România, Bulgaria, Turcia, Estonia, Italia și Spania.

This image has an empty alt attribute; its file name is image019-1.png

Țări partenere

Coordonator: Asociația Se Poate România,

Parteneri: Ministerul Tineretului și Sportului din Bulgaria, Paralel – Silistra (Bulgaria), Youth in Science and Business Foundation (Estonia), Mine Vaganti (Italia), Ayuntamiento de Medina del Campo (Spania) și Universitatea Osmaniye Korkut Ata  (Turcia).