Susține

Redirecționează și tu 2% din impozitul pe venit către Asociația Se Poate

Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau o donație, ci este o parte a bugetului de stat direcționată de către fiecare cetățean în parte spre sectorul neguvernamental.

Redirecționează 2% din impozitul pe venit către Asociația Se Poate și susține misiunea noastră, aceea de a oferi tinerilor experiențe interculturale care să contribuie la dezvoltarea lor personală și socială prin intermediul proiectelor internationale, prin abordarea unor tematici precum angajabilitate, protecția mediului înconjurător, egalitatea de şanse, toleranţă şi respect între oameni la nivel global.

Prin completarea formularului, 2% din impozitul dumneavoastră pe venit va fi redirecționat către noi, iar fondurile strânse vor contribui la promovarea și implementarea proiectelor noastre.

Prin proiectul New Trees For New Life vom planta 120.000 de puieți pe o suprafață de 17.59 ha, crescând astfel gradul de conștientizare al comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

Prin proiectul Nonformal se poate vom elabora o politică publică care să susțină inserția sustenabilă a tinerilor pe piața muncii.

Prin proiectele Schimburi de tineret implementate vom oferi tinerilor oportunitatea de a trăi o experiență internațională, de a explora noi culturi, noi obiceiuri și noi stiluri de viață, de a învăța alături de alți tineri care au interese și pasiuni similare și de a dobândi competențe în diverse domenii, devenind astfel conștienți de probleme și aspecte sociale cu care se confrună în viața de zi cu zi.

Prin proiectele Erasmus+ Sport implementate ne dorim să contribuim la utilizarea sportului ca instrument diplomatic, care unește națiunile și oamenii, indiferent de background, etnie sau gen. Promovăm activitățile de voluntariat în sport și conștientizarea importanței activităților fizice pentru crearea unui stil de viață sănătos prin participarea sporită și accesul egal la sport pentru toți.

Care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a redirecționa 2% către noi?

1. Salvează în calculatorul tău (click aici) formularul 230 pe care îl vei completa cu datele tale în prima parte astfel:

Secțiunea I. Date de identificare a contribuabilului

Nume, inițială tatălui, cod numeric personal – din actul de identitate;
Adresa – adresa domiciliului fiscal al contribuabilului.

Secțiunea II. Date privind categoriile de venit pentru care se solicită 2% din impozitul anual

Bifează la tipul de venit (Salariu + asimilat salariului sau din pensie)

Secțiunea III. Destinația sumei reprezentând 2% – această secține este deja completată cu datele Asociației Se Poate.

Vei complete suma – reprezentând 2% din impozitul pe venit virat la stat în anul 2018. În situația în care nu cunoaști suma respectivă, nu vei completa această rubrica, urmând ca organul fiscal să calculeze și vireze suma admisă, conform legii.

1. Trimite formularul la administrația financiară până la data de 15 martie 2019, alegând una dintre cele 4 modalități:
  • Depunere personală la administrația financiară;
  • Depunere de către împuternicitul desemnat de contribuabil potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, acesta având obligația să depună la organul fiscal actul de împuternicire, în original sau în copie legalizată, caz în care formularul 230 se completează și la sectiunea nr. IV ”Date de identificare a imputernicitului”;
  • Prin postă – scrisoare recomandată cu confirmare de primire;
  • Online prin Spațiul Privat Virtual, accesând https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice