ERASMUS SPORT

Scopul acestui proiect este acela de a consolida cetățenia activă atât în rândul tinerilor, cât și în rândul adulților, încurajându-i pe aceștia să participe la activități sportive, precum și la activități de voluntariat. Acest proiect va aduce o contribuție foarte importantă datorită faptului că România se înscrie în rândul țărilor în cadrul cărora cetățenii nu realizează activități sportive. Astfel, conform datelor înregistrate în urma Eurobarometrului realizat în 2014 de Comisia Europeană, 60% dintre respondenții români au afirmat faptul că nu realizează nici un fel de activitate sportivă. Aceste rezultate clasează România pe locul 4, la nivelul UE, în rândul țărilor unde sportul reprezintă o activitate care nu se practică. Datorită faptului că, în România femeile realizează și mai puține activități sportive comparativ cu bărbații, acest proiect încurajează femeile să realizeze mai multe activități sportive.

Prin intermediul acestui proiect, Asociația Se Poate, și-a propus să încurajeze oamenii să realizeze cât mai multe activități de voluntariat și să înțeleagă cât de importante sunt activitățile sportive în viața lor.

Principalele activități ale acestui proiect vor avea loc în București, iar pentru o implementare cât mai riguroasă a acestui proiect este necesar să existe un sediu stabil al Asociației astfel încât managerul de proiect, asistentul manager de proiect, precum și voluntarii să aibă capacitatea de a se reuni și de a realiza activitățile aferente proiectului.

Principalele activități care vor avea loc în București sunt:

• Organizarea a 3 activități sportive în București;
  • Încurajarea cetățenilor care locuiesc în București să participe la activități sportive; astfel vom organiza evenimente care va reuni participanți din țările partenere și din București;
  • Vom încuraja cetățenii să realizeze orice activitate fizică: plimbări în parc, cu bicicleta, role ș.a.;
  • Organizarea unei expoziții foto; imaginile prezentate vor avea drept tematică prezentarea unor fotografii surprinse în momentul în care cetățenii realizează diferite activități sportive;
  • În cadrul acestei mobilității, participanții vor face un tur al orașului București, vor vizita principalele obiective turistice, precum și orașele din împrejurimile municipiului București care au o importanță majoră pentru istoria acestui loc. De asemenea, ei vor vizita un mall din București, însă nu într-un mod obișnuit, relaxant, ca atunci când mergem la shopping, ci printr-o sesiune de sport spontană, în cadrul căreia fiecare participant va trebui să îi convingă pe oamenii din mall să participe la activități care implică sportul

Acest proiect este foarte important pentru Asociația Se Poate, întrucât scopul principal este acela de a încuraja cetățenii, indiferent de vârstă, sex, religie, statut social să realizeze activități sportive care au rolul de a contribui în primul rând la îmbunătățirea sănătății lor, România fiind printre țările unde problemele de sănătate datorate obezității sunt foarte stringente.

Durată: Perioada de mobilitate va fi de 6 zile

Aria de desfășurare: București