ECO RURAL VOLUNTEERING

Scop: Scopul principal al acestui proiect este acela de a crește gradul de conștientizare, în prima fază, pentru 46 de tineri europeni și în faza a doua a comunităților locale, ca parte a obligației de a deveni cetățean european, a necesității de a promova și de a pune în aplicare acțiunile de mediu ale voluntariatului, pentru a proteja mediul, fără a afecta și încetini dezvoltarea zonelor rurale și a urbanizării.

Obiective: Obiectivele “Eco Rural Volunteering” sunt:

1. Să încurajeze buna înțelegere a 46 de tineri din 6 țări privind problemele de mediu și dezvoltarea rurală și modul în care acestea sunt privite în Europa, în acest moment;
  2. Să informeze, în prima fază, 46 de tineri din 6 țări diferite, despre zonele naturale rurale și protejate din România și despre activitățile care sunt sau ar trebui să fie implementate pentru protejarea mediului în România și Europa, prin dialogul intercultural și activitățile nonformale, dar și prin intermediul instrumentelor media. Exact: Crearea și difuzarea unei Platforme de învățare on-line – Blog înainte de mobilitate; Pregătirea, editarea și publicarea unui prospect despre acest proiect; Înregistrarea și postarea, pe canalul YouTube al asociației noastre, a 10 VideoBlog-uri cu / din / din principalele Ateliere desfășurate în timpul mobilității;
  3. Să reflecteze asupra necesității de a adopta o atitudine ecologică de către toți indivizii, instituțiile și națiunile europene prin organizarea de Expoziții de fotografie în fiecare țară parteneră, după proiect, cu fotografiile selectate din activitatea Photovolice, pe care toți participanții au avut-o proiectul ;
  4. Promovarea unei atitudini pozitive în rândul tinerilor față de ecologie și sensibilizarea cu privire la responsabilitatea și impactul fiecărui individ asupra mediului și dezvoltării rurale;
  5. Promovarea dezvoltării durabile prin alegerea unei atitudini “ecologice”, de asemenea prin intermediul unui Flashmob!

Durată: 17-27 august 2015

Arie de desfășurare: Boldești- Scăieni, județul Prahova

Categoria de persoane beneficiare: tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani

Număr de beneficiari: 46 de tineri din 6 țări: România, Italia, Spania, Portugalia, Lituania, Polonia