Pathways towards your career

Prin proiectul Pathways towards YOUr Career tineri absolvenți de studii medii și/sau studii superioare cu vârste cuprinse între 18-25 de ani și-au identificat profilul profesional şi trăsăturile de personalitate prin completarea unor teste online, realizarea CV şi scrisoare de intenţie,

Au trăit experiența unui interviu de angajare, și-au dezvoltat marketingului personal prin instrumente online, cu ajutorul unui facilitator care are experienţă în domeniul Resurselor Umane.

Perioada de desfășurare a proiectului: 30 Martie 2017 – 9 Aprilie 2017

Locație: Sinaia, județul Prahova

Beneficiari: 35 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani

Țări partenere: Spania, Bulgaria, Serbia, Lituania.

Proiectul urmăreşte sprijinirea incluziunii și a angajabilității tinerilor şi dezvoltarea competenţelor sociale, civice, interculturale, gândirea critică necesară angajării, abilităţilor de adaptare şi competențelor tehnologice.

Prin crearea cadrului informal în procesul de învățare stimulăm implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităților din care fac parte. Din fiecare țară au fost selectați 6 participanți, plus un leader de grup.

Printre problemele și nevoile adresate în cadrul proiectului se numără: experiența redusă a tinerilor care doresc să urmeze o carieră după absolvirea studiilor, povara socială generată de tinerii neangajați, nevoia tinerilor de a se implica în activități profesionale bazate pe voluntariat, în viața comunităţii și dezvoltarea competenţelor de angajare.

Obiectivele proiectului:

Creşterea gradului de conştientizare asupra importanţei cunoaşterii profilului profesional şi a trăsăturilor de personalitate în alegerea unui job

Dezvoltarea abilităţilor de elaborare a CV-ului şi a scrisorii de intenție în rândul celor 35 de participanţi pe durata mobilităţii

Îmbunătăţirea performanţelor personale de gestionare a unui interviu de angajare si promovarea marketingului online personal util în obţinerea unui loc de muncă