Proiectul de Instruire Intensivă pentru Economisirea Energiei Erasmus+ pentru a Împuternici Tinerii în Protecția Mediului

Asociația Se Poate din România este încântată să anunțe proiectul de Instruire Intensivă pentru Economisirea Energiei, în colaborare cu Fundația Noua Europă (coordonatorul proiectului), ASOCIACIJA TAVO EUROPA și ICM Jindrichuv Hrades z.s. Această inițiativă revoluționară, susținută de programul Erasmus+ KA220 – Parteneriate de Cooperare în domeniul Tineretului, își propune să inspire și să echipeze tinerii cu vârste cuprinse între 18-30 de ani cu cunoștințele și competențele necesare pentru a conduce în protecția mediului și practicile sustenabile.

Proiectul de Instruire Intensivă pentru Economisirea Energiei, cu un grant UE de 400.000 EUR, se va desfășura în perioada 1 ianuarie 2023 – 1 ianuarie 2026, impactând viețile a mii de tineri din Polonia, România, Republica Cehă și Lituania.

Obiectivele principale ale proiectului:

1. Ateliere pentru Competențe Ecologice: Printr-o serie de ateliere interactive, proiectul își propune să îmbunătățească competențele ecologice ale participanților tineri, promovând o înțelegere profundă a protecției mediului și a practicilor sustenabile.

1. Mobilități de 5 Zile în Țările Partenere: Proiectul va oferi participanților experiențe internaționale de neprețuit prin mobilități de 5 zile în fiecare dintre țările partenere. Aceste experiențe îi vor expune la diverse inițiative și practici ecologice, încurajând învățarea și inovația interculturală.

1. Vizite la Centrale de Producere a Energiei: Participanții vor avea ocazia unică de a vizita centrale de producere a energiei, obținând informații despre sursele de energie regenerabilă și tehnologiile de economisire a energiei de ultimă generație, inspirându-i să promoveze soluții de energie curată.

1. Întâlniri cu Experți: Experți renumiți în ecologie vor interacționa cu participanții, împărtășind cunoștințele și experiențele lor. Aceste interacțiuni vor servi drept sursă de ghidare și inspirație, împuternicind tinerii lideri să ia măsuri decisive în protecția mediului.

1. Crearea unei Platforme Digitale: O platformă digitală inovatoare va fi dezvoltată, servind ca o bază de date cuprinzătoare de materiale interactive legate de ecologie. Această platformă va oferi acces ușor la resurse educaționale pentru participanți și publicul larg.

1. Curs E-Learning: Proiectul va dezvolta un curs e-learning multilingv pentru a sprijini învățarea în protecția mediului, adresându-se unui public divers și facilitând diseminarea cunoștințelor.

1. Diseminare prin Campanie Socială: Rezultatele proiectului vor fi promovate și diseminate pe scară largă printr-o campanie socială dinamică în Polonia și țările partenere. Această campanie își propune să crească conștientizarea asupra problemelor ecologice și importanței critice a protecției mediului.

Rezultate Așteptate

Proiectul de Instruire Intensivă pentru Economisirea Energiei își propune să obțină mai multe rezultate de impact, inclusiv:

1. Împuternicirea a 5.000 de tineri cu competențe ecologice îmbunătățite, cultivând cetățeni conștienți de mediu.
  2. Oferirea de resurse educaționale, cum ar fi un curs e-learning, ghiduri interactive și scenarii pentru clase și ateliere în cinci limbi, promovând o acoperire globală.
  3. Stabilirea unei platforme digitale ca un centru centralizat de materiale educaționale, facilitând accesul la conținut ecologic valoros.
  4. Găzduirea a 120 de ore de ateliere cu 160 de participanți, promovând experiențe de învățare interactive pe teme de mediu.

Despre Asociația Se Poate

Asociația Se Poate (ASP) a fost fondată în 2014 ca o organizație non-profit care își propune să implice tinerii și tinerii adulți din comunitatea locală ca cetățeni activi și responsabili. Se Poate oferă o gamă largă de servicii care acoperă diverse domenii, inclusiv Educație și Formare, Proiectare și Dezvoltare de Proiecte, Cercetare Tematică, Mobilitate Internațională.

Implică-te și învață

Pentru mai multe informații despre proiectul de Instruire Intensivă pentru Economisirea Energiei și despre cum puteți participa, vă rugăm să vizitați platforma proiectului https://aplikacja-itoe.glide.page/. Încurajăm tinerii care sunt pasionați de protecția mediului și doresc să facă o diferență să ni se alăture în această călătorie transformatoare.