MovIn: o călătorie prin dans și mișcarea corpului (văzută prin ochii echipei României)

MovIn: o călătorie prin dans și mișcarea corpului (văzută prin ochii echipei României)

Într-o zi frumoasă de toamnă s-au adunat 60 de oameni din toate colțurile Europei (Croația, Germania, Spania, Italia, Estonia, Polonia, Bulgaria, Grecia și România) în micul, dar fermecătorul oraș Ommen, Olanda, la Fundația Olde Vechte pentru a participa la schimul de tineret ”MoveIN”. Participanții din partea României, Georgiana, Iulia, Roxana, Aurelian, Lois, Alina și Cătălina și-au adus curiozitatea, creativitatea și buna dispoziție să danseze și să se conecteze unul cu celălalt prin dans și mișcarea corpului. ”A fost o experiență de învățare bogată și un moment care ne-a schimbat viața și am învățat multe despre noi, despre ceilalți și despre lume. În fiecare zi am creat un spațiu în care ne-am simțit inspirați.”

Roxana Sabou ”Am pornit spre aceasta experiența cu emoții mari, cu gândul ca o sa îmi fac o mulțime de prieteni și nu in ultimul rând cu dorința de a acumula cât mai multe cunoștințe și povesti frumoase de la fiecare participant in parte și da, chiar așa s-a întâmplat. Când am ajuns acolo, oamenii erau foarte amabili, calzi și primitori ca și cum ne-am fi cunoscut de o vesnicie. Activitățile făcute împreuna au fost extraordinare, am invatat împreuna, ne-am jucat împreuna, am ras, ne-am distrat și am plâns împreuna. Toate aceste sentimente schimbătoare le-am trăit cu toții împreuna și am ajuns sa avem o legătura strânsă și unica, care o sa dureze probabil o veșnicie. Pentru mine va rămâne o experiența de neuitat, de care îmi voi aminti cu drag și bucurie de momentele petrecute in Olde Vechte Foundation.”

 

Călătoria de-a lungul săptămânii a început cu metafora „plantarea semințelor”. Am început mai întâi prin a ne împărtăși intențiile și apoi, zi de zi, am avut o oportunitate diferită de a crește și de a explora. O zi normală ar începe cu o activitate de încălzire și am trecut încet la atelierele organizate de participanții din țările partenere care și-au împărtășit cunoștințele despre diferite tehnici de dans precum hip-hop, break dance, house, Lindy-hop, tango, bachata, salsa, dans de contact, etc. Alternând ateliere de înaltă energie precum house dance cu ateliere emoționale precum sănătatea mintală, am avut o călătorie echilibrată de învățare care ne-a ajutat să ne relaxăm și să fim mai focusați. De asemenea, ne-am gătit propriile mese, fapt ce a crescut sentimentul de comunitate și ne-a ajutat să creăm relații puternice, strânse și să gustăm diferite tipuri de mâncare din diferite țări. 

Undeva pe la mijlocul proiectului a urmat și ziua noastră de aventură și am format echipe și am mers să explorăm orașul Ommen, interacționând pentru prima dată cu localnicii, cerându-le sprijinul în unele provocări. În această experiență am descoperit cât de prietenoși sunt olandezii, mereu dispuși să te ajute. În cele din urmă, după ce am petrecut 10 zile întregi împreună, ne-am dat seama că, deși suntem oameni diferiți din medii diferite, suntem capabili să creăm o comunitate care să poată răspândi „semințele” pasiunilor noastre în LUME.

Proiectul ”MovIN” a fost co-finantat prin programul ErasmusPlus al Uniunii Europene.

Comentarii

Niciun comentariu nu a fost postat

Lasă un comentariu