Într-o amplă campanie de împădurire şi de voluntariat, mâine, Asociaţia Se Poate va planta, pe malul Teleajenului, nu numai 25000 de salcâmi, ci tot atâtea şanse la o nouă viaţă.

Într-o amplă campanie de împădurire şi de voluntariat, mâine, Asociaţia Se Poate va planta, pe malul Teleajenului, nu numai 25000 de salcâmi, ci tot atâtea şanse la o nouă viaţă.

Cu începere din noiembrie 2017, în fiecare toamnă şi primăvară, Asociaţia Se Poate a plantat, pe malul stâng al Teleajenului, în zona comunei prahovene Lipăneşti, nu numai zeci de mii de puieţi care să „fixeze” terenul neproductiv, ci şi tot atâtea dovezi că spiritul civic, parteneriatul şi voluntariatul nu sunt doar noţiuni de dicţionar, ci au cea mai concretă acoperire în fapte.

Mâine, în cadrul proiectului implementat de această asociaţie- „New Trees for New Life” – este programată o nouă acţiune de împădurire, sub îndrumarea reprezentanţilor Direcţiei Silvice Prahova urmând să fie plantaţi în zona amintită încă 25.000 de puieţi de salcâm. Astfel, la încheierea acestei etape, pădurea deja înrădăcinată în zona amintită va avea 55.000 de arbori din totalul celor 100.000 prevăzuţi, prin proiectul tehnic, să se planteze până în anul 2020.

La acţiunea de mâine vor fi angrenaţi voluntari din comună şi din cadrul companiilor partenere, reprezentanţi ai administraţiei locale, elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic Forestier Câmpina, Liceul „Al. I. Cuza” Ploieşti şi Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti. De altfel, în baza unui parteneriat încheiat cu reprezentanţii colegiului câmpinean, pe timpul verii şi al toamnei sunt realizate lucrări de întreţinere a zonelor plantate.

Referindu-se la acţiunea de mâine, preşedintele Asociaţiei Se Poate, Daniel Enăchescu, a precizat:

”Ne dorim ca, prin intermediul acestui proiect, cetăţenii din comuna Lipăneşti să devină mai solidari şi să acorde o importanţă majoră protejării mediului înconjurător, dar şi să devină un exemplu pentru alţi semeni. Noi credem că prin implicarea acestora în viaţa comunităţii, la acţiunile de împădurire care vor fi realizate în cadrul proiectului, fiecare cetăţean va înţelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică şi tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mişcări de conştientizare ecologică, susţinând protejarea mediului înconjurător. ”

Iar în contextul în care atâtea păduri au fost puse la pământ şi se înregistrează atât de multe agresiuni asupra mediului înconjurător, cu efecte negative pe termen lung asupra vieţii generaţiilor de astăzi şi a celor viitoare, proiectul implementat de Asociaţia Se Poate devine şi mai important, înrădăcinând nu numai arbori şi şansa la o viaţă mai sănătoasă, ci şi, vrem să credem, puterea implicării şi pe cea a exemplului bun, demne de urmat.

La rândul lor, merită apreciate eforturile administraţiei comunei Lipăneşti şi ale Romsilva – Direcţia Silvică Prahova , care au susţinut chiar de la început implementarea proiectului „New Trees for New Life”, precum şi cele ale partenerilor – Leroy Merlin, Pentalog, Up Romania, OMV Petrom, Catinvest Eastern Europe, Asociatia Medicover, Arte Mob International, AIR FRANCE KLM, Lagardere Travel Retail, Cabinet de Avocatura Gruia Dufaut.

Sursa : Într-o amplă campanie de împădurire şi de voluntariat, Mâine, Asociaţia Se Poate va planta, pe malul Teleajenului, nu numai 25000 de salcâmi, ci tot atâtea şanse la o nouă viaţă

http://ziarulprahova.ro/2019/03/intr-o-ampla-campanie-de-impadurire-si-de-voluntariat-maine-asociatia-se-poate-va-planta-pe-malul-teleajenului-nu-numai-25000-de-salcami-ci-tot-atatea-sanse-la-o-noua-viata/

De către Ziarul PRAHOVA – martie 22, 2019

Comentarii

Niciun comentariu nu a fost postat

Lasă un comentariu