CERV- Green IT Your Work- Conference in Greece

CERV- Green IT Your Work- Conference in Greece

WP3- GREEN PRACTICES – MAKE IT REAL

29.08.2023-1.09.2023, Agia, GREECE

Al treilea eveniment al Proiectului “Green IT Your Work”, intitulat “Practici verzi – Facem-o reală”, a fost organizat în perioada 29 august – 1 septembrie, de către Primăria Agia, Grecia.

Pe 30 august, participanții s-au deplasat la Parcul de Inovație în Mediu Joist, situat în orașul Larissa, unde au discutat despre anumite reguli interne ale proiectului. Vizita la Parcul de Inovație în Mediu Joist a fost inclusă în program, unde au avut ocazia să descopere noi modalități de mediu pentru inovare, cu scopul de a ajunge la persoane și afaceri cu diferite perspective și obiective. Apoi, două întreprinderi mici și mijlocii (IMM) au prezentat experiențele lor în domeniul afacerilor cu impact asupra mediului.

HELLENIC ENERGY COMPETENCE CENTER, o companie care activează în sectorul energetic și al sustenabilității – un pilon fundamental al economiei grecești – SmartCities.

ALPHA WOOD este cea mai mare industrie de prelucrare a lemnului din Grecia și una dintre cele mai importante din Balcani, care a prezentat proiectul de biomasa: produse din pellet de lemn și brichete, producția de energie electrică și termică din biomasa.

.           

Apoi, participanții au plecat cu autobuzul pentru a vizita Mănăstirea Sfântului Proroc Onorabil, cu scopul de a afla mai multe modalități de mediu legate de cultivarea și producția de produse în atelierele locale gestionate de către călugărițe, care sunt realizate folosind materii prime pure de înaltă calitate provenite din propria fermă și grădină a Mănăstirii (AGRICULTURĂ BIOLOGICĂ).

Pe 31 august, au avut loc următoarele activități: În primul rând, participanții au vizitat și au parcurs “Poteca Melivoia – Velika” de-a lungul Muntelui Kissavos din Agia, unde s-a explicat dezvoltarea formei de turism cu accent pe traseele de drumeție, iar participanții au putut observa infrastructura necesară construită cu materiale din mediul înconjurător și buna întreținere, precum și modul în care putem atrage turismul rural. La finalul plimbării, am avut oportunitatea să jucăm un joc în pădure. Ulterior, am vizitat Centrul de Tineret “Let’s Learn”, situat în Agia, și am avut o discuție deschisă cu studenții și tinerii despre obținerea de cunoștințe și motivație pentru accelerarea carierei și orientarea către noi posturi de muncă “mai verzi” în sectoarele agricol și turistic, două piloni de dezvoltare de bază în regiunea Agia. Unul dintre instructori a explicat detaliat educația de mediu pe care o oferă acolo. Întâlnirea s-a încheiat cu Festivalul Mărului (producția de mere reprezintă 35% din întreaga țară) – Sărbătoarea religioasă a Sfântului Antonie (o dublă sărbătoare în Agia).

.     

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană cu numărul de grant: 101091184.

 

Comentarii

Niciun comentariu nu a fost postat

Lasă un comentariu