New Trees for New Life

New Trees for New Life

Perioada de desfășurare a proiectului: 2017 – 2020

Locul desfășurării: Comuna Lipănești, Județul Prahova

Obiective: Proiectul ”New Trees for New Life” reprezintă un proiect de responsabilitate socială, care a fost creat cu scopul de a crește gradul de conștientizare al comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător. Astfel, prin intermediul acestui proiect, Asociația Se Poate în parteneriat cu administrația comunei Lipănești și cu sprijinul partenerilor își propune să încurajeze cetățenii să se implice în acțiunile locale care vizează îmbunătățirea sănătății și a calității vieții. Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, cetățenii din comuna Lipănești să devină mai solidari și să acorde o importanță majoră protejării mediului înconjurător, dar și să devină un exemplu pentru alți oameni. Noi credem că prin implicarea acestora în viața comunității, la acțiunile de plantare care vor fi realizate în cadrul proiectului, fiecare cetățean va înțelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică și tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mișcări de conștientizare ecologică, susținând protejarea mediului înconjurător.

Principalul obiectiv al proiectului New Trees for New Life este acela de a împăduri o suprafață de 17,59 hectare de teren. În acest sens, pentru îndeplinirea acestui obiectiv, în perioada 2017-2020 vor fi plantați 100.000 de copaci.

Alte obiective ale proiectului sunt:

  • Reîmpădurirea “Barierii verzi a Bucureștiului”
  • Îmbunătățirea peisajului local și general
  • Restaurarea echilibrului ecologic în zonă prin refacerea biodiversității
  • Împădurirea unei parcele de 17,59 ha, care sunt situate la 75 km distanță de Bucuresti prin plantarea a 100.000 de copaci
  • Activități de însămânțare în toamna anului 2017 și în primăvara din anii 2018, 2019 și 2020
  • Campanie de conștientizare care vizează comunitatea locală
  • Campanie de PR în zonele locale și regionale și în București

Comentarii

Niciun comentariu nu a fost postat

Lasă un comentariu