Myth and Greet

Scopul proiectului: Oferirea celor 35 de tineri implicați în proiect (tineri proveniți din state europene) posibilitatea de a participa la un program de schimb de tineri cu tematică culturală. Scopul principal al proiectului a fost identificarea și promovarea importanței tradiției și mitologiei la nivel național și regional între țările participante.

This image has an empty alt attribute; its file name is image021-1.png

Obiective:

• Un schimb intercultural de tineret bazat pe tradiții naționale și regionale care va aduna 35 de participanți și va avea loc în decursul celor 10 zile de activități din cadrul proiectului, inclusiv dezbateri și activități bazate pe învățarea non-formală, coordonate de experți și facilitatori, participanții învață și înțeleg mai bine istoria și cultura locală și regională din cele 5 țări participante.
  • Creșterea gradului de conștientizare a participanților cu privire la importanța tradițiilor naționale și regionale bazate pe mitologie și folclor și rolul lor în modelarea identității naționale și a identității regionale comune care unește toată lumea în cadrul comunității europene.
  • Creșterea toleranței și a cooperării între state, pe baza unei mai bune cunoașteri și înțelegeri reciproce. Urmărirea îndeplinirii obiectivelor s-a realizat printr-un sistem de monitorizare în cadrul anchetelor, cu ajutorul chestionarelor pe care fiecare participant le-a completat înainte și după cele 10 zile de activități, dar și prin discuțiile deschise din cadrul sesiunilor dedicate reflecției asupra a ceea ce au învățat.
  • Îmbunătățirea cunoștințelor participanților cu privire la tradițiile și obiceiurile din toate țările participante, pe parcursul celor 10 zile de activitate, prin realizarea a 14 materiale multimedia care vor fi postate online pe site-ul dedicat proiectului și pe site-urile organizațiilor partenere.
This image has an empty alt attribute; its file name is image011-5.png

Perioada de desfășurare: 30 Martie 2017 – 9 Aprilie 2017

This image has an empty alt attribute; its file name is image013-3.png

Locație: Comuna Cerașu, județul Prahova

Beneficiari: 35 de tineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 de an

This image has an empty alt attribute; its file name is image019-1.png

Țări partenere: Portugalia, Macedonia, Grecia și Bulgaria.