Erasmus+ Sport – BONDS

Erasmus+ Sport – Build Opportunities for Nourishments by Doing Sports

Prin intermediul proiectului ne dorim încurajarea cetățenilor, indiferent de vârstă, sex, religie, statut social, să practice activități sportive care au rolul de a contribui în primul rând la îmbunătățirea sănătății lor, România fiind printre țările unde problemele de sănătate datorate obezității sunt foarte stringente. Ne dorim ca oamenii să conștientizeze cât de importante sunt activitățile sportive în viața lor și să încurajeze la rândul lor alte persoane să adopte un stil de viață sănătos și echilibrat.

Finanțator: Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+

Perioada de desfășurare a proiectului: 1 Januarie 2018 – 31 December 2018

Participanți: persoane de orice vârstă care și-au dorit să includă sportul în viața lor de zi cu zi, din 4 țări europene: România, Italia, Slovenia și Lituania.

Parteneri în proiect: Asociația Se Poate – România, A.S.D. Margherita Sport e Vita -Italia, Lithuanian Sports University – Lituania, Trend Prima – Slovenia.

Scopul proiectului BONDS este consolidarea cetățeniei active atât în rândul copiilor și tinerilor, cât și printre adulți, încurajându-i să participa la activități sportive și de voluntariat.

Obiectivul general al proiectului BONDS este promovarea activităților de voluntariat în sport, împreună cu incluziunea socială, egalitatea de șanse și conștientizarea importanței activității fizice în ceea ce privește benefiicile aduse de sport sănătății, prin participarea sporită  și accesul egal la sport pentru toți.

Principalul rezultat al proiectului Erasmus+ Sport “Build Opportunities for Nourishments by Doing Sports”, platforma e-learning http://bondsport.eu, cuprinde informații despre:

• Coaching trainings
  • Evenimentele sportive care au avut loc în 4 țări: Romania, Italia, Lituuania și Slovenia
  • Studiu privind sportul, nutriţia şi modul de viaţă în patru ţări europene, disponibil aici
  • Ghid de bune practici, disponibil aici

Website http://bondsport.eu/

Facebook https://www.facebook.com/bondsport.eu/