Eco Rural Volunteering

Scopul proiectului: creșterea gradului de conștientizare, în primă fază, pentru 46 de tineri europeni și în faza a doua a comunităților locale, ca parte a obligației de a deveni cetățean european, a necesității de a promova și de a pune în aplicare acțiunile de mediu ale voluntariatului, pentru a proteja mediul, fără a afecta și încetini dezvoltarea zonelor rurale și a urbanizării.

This image has an empty alt attribute; its file name is image019-1.png

Țări partenere: Italia, Spania, Portugalia, Lituania și Polonia.   Mai multe informații aici puteți găsi accesând următorul link:https://ecoruralvolunteering.wordpress.com/about/

Beneficiari: 46 detineri cu vârsta cuprinsă între 18-30 de ani.

This image has an empty alt attribute; its file name is image013-3.png

Locație: Boldești-Scăieni, județul Prahova

Obiective

This image has an empty alt attribute; its file name is image021-1.png
  • Să încurajeze buna înțelegere a celor 46 de tineri din cele 6 țări diferite implicate în proiect, cu privire la problemele de mediu, dezvoltarea rurală și modul în care acestea sunt privite în Europa, în acest moment;
  • Să informeze tinerii implicați în proiect cu privire l zonele naturale rurale și protejate din România și despre activitățile care sunt sau ar trebui să fie implementate pentru protejarea mediului în România și Europa, prin dialogul intercultural și activitățile nonformale, dar și prin intermediul instrumentelor media, mai exact, crearea și difuzarea unei platforme de învățare on-line.
  • Să pregătească editarea și publicarea unui prospect despre acest proiect;
  • Să înregistreze și să posteze, pe canalul YouTube al asociației noastre, a 10 VideoBlog-uri cu / din / din principalele Ateliere desfășurate în timpul mobilității;
  • Să reflecteze asupra necesității de a adopta o atitudine ecologică de către toți indivizii, instituțiile și națiunile europene prin organizarea de Expoziții de fotografie în fiecare țară parteneră, după proiect, cu fotografiile selectate din activitatea Photovolice, pe care toți participanții au avut-o proiectul ;
  • Promovarea unei atitudini pozitive în rândul tinerilor față de ecologie și sensibilizarea cu privire la responsabilitatea și impactul fiecărui individ asupra mediului și dezvoltării rurale;
  • Promovarea dezvoltării durabile prin alegerea unei atitudini “ecologice”, de asemenea prin intermediul unui Flashmob.
This image has an empty alt attribute; its file name is image011-5.png

Perioadă de desfășurare: 17 August 2015 – 27 August 2015