Despre noi

Misiune & Viziune

Cine suntem?

Suntem Asociația Se Poate,  o organizație non-profit care a apărut în anul 2014 din pasiune și dorință pentru schimbare!

Considerăm că tinerii reprezintă viitorul, iar investind în dezvoltarea acestora investim într-o lume mai bună!

Cum?

Prin  intermediul proiectelor naționale și internationale pe care le derulăm, le oferim tinerilor experiențe interculturale care să contribuie la dezvoltarea lor personală și socială.

Abordarea prietenoasă a  unor tematici precum angajabilitatea, protecția mediului înconjurător, egalitatea de şanse, cetățenia activă, toleranţa şi respectul dintre oameni la nivel global, toate acestea  duc la o viziune sănatoasă a tinerilor, pe termen lung, viziune axată pe o continuă dorință de evoluție.

Sportul și cultura trebuie duse la alt nivel astfel încât dorim să contribuim la dezvoltarea si promovarea acestora  și dincolo de granițele tării!

Echipa #SePoate

Misiune

• Experiențe interculturale

Oferirea de experiențe interculturale de învățare tinerilor;

• Toleranță

Promovarea înţelegerii interculturale, egalităţii de şanse, toleranţei şi grijii față de mediul înconjurător la nivel global.

• Dezvoltare personală

Sprijinirea tinerilor în dezvoltarea lor personală şi socială prin proiecte internaţionale;

• Protejarea mediului

Sensibilizarea cu privire la dezvoltarea durabilă prin reciclare și reîmpădurire

Misiunea Noastră are în centru două cuvinte: Dezvoltare și Împreună.

Suntem activi în domeniul educaţiei non-formale prin organizarea de evenimente educaționale pentru tineri, schimburi internaționale de tineret sau cursuri de formare pentru formatori şi lucrători de tineret. Până în prezent, am participat la schimburi internaționale în diferite ţări, evenimente interculturale, diferite evenimente sportive, evenimente sociale locale, seminarii și dezbateri.

Metodele pe care le folosim în munca noastră sunt metode folosite în educația non-formală:

• Învăţare prin joc

• Metode de dezvoltare personală

• Educaţie în aer liber

• Ateliere de creativitate

• Coaching

• Teatru

• Învăţare prin practică

Arii de acțiune:

• Democrația activă
  • Dezvoltarea durabilă
  • Incluziunea socială
  • Angajabilitatea tinerilor
  • Soluții pentru un mediu curat

Viziune

Cultura, învățarea internaţională, auto-dezvoltarea şi antreprenoriatul sunt cele mai semnificative şi importante modalităţi prin care tinerii se pot dezvolta şi forma pe ei înşişi, atât fizic, cât și psihic. Acesta este motivul pentru care organizaţia noastră şi-a dedicat timpul şi sprijinul în promovarea cooperării internaţionale şi, prin urmare, susţinerea schimburilor interculturale între tineri, reuşind să creeze legături, între ţări, comunităţi şi între oamenii din aceste ţări.

Credem cu tărie că schimbarea este posibilă, atunci când oamenii își asumă responsabilitatea şi că schimbarea în societate este posibilă atunci când noi toţi creăm oportunităţi.

Tinerii sunt cei care pot produce o schimbare la nivel local și național, transformând lumea într-un loc mai frumos și mai prietenos. Din acest motiv, noi îi sprijinim în dobândirea de noi cunoștințe și dezvoltarea de noi skilluri

Prin implicarea tinerilor în proiecte ce țin de educația non-formală, aceștia își dezvoltă competențe precum gândirea critică, creativitatea, curiozitatea, spiritul de inițiativă, lucrul în echipă.