Colectarea selectiva si reciclarea în rândul copiilor

“Colectarea selectivă și reciclarea se fac de mic”, un proiect care pune accent pe educarea tinerei generații.

Asociația “Se Poate” a lansat recent, o serie de proiecte de educație ecologică în Școlile Gimnaziale Eroilor și Zamfira  din Comuna Lipănești, județul Prahova, scopul acestor proiecte fiind de a insufla copiilor dragostea și respectul pentru natură, dar și promovarea instumentelor prin care se poate proteja diversitatea mediului înconjurător.

Prima etapă a proiectului a angrenat elevii claselor I-VII într-o sesiune de informare privind colectarea selectivă a deșeurilor. Activitatea a constat în discuții libere, care să motiveze elevii să-și exprime atât opinia, cât și neclaritățile privind circuitul deșeurilor în natură.

Inițial, voluntarii Asociației Se Poate au ales cadrul activității, vizionarea unui videoclip educativ atrăgător și plin de semnificații, precum reciclarea inteligentă a deșeurilor. Apoi, elevilor li s-a explicat necesitatea implicării lor pentru protejarea mediului și a resurselor naturale prin reutilizarea deșeurilor.  Conștientizarea poziției raționale este primul pas, dar voluntarii au susținut în aceeași măsură, schimbarea stilului de viață prin acordarea atenției în procesul colectării deșeurilor în fiecare casă.

Obiectivul activității, informarea corespunzătoare a elevilor privind colectarea selectivă a deșeurilor, a fost testat printr-o simulare spontană a procesului. Elevii au primit diverse obiecte din carton, plastic și sticlă, iar sarcina primită a fost să le pună în coșurile special amenajate pentru fiecare categorie.

Acțiunea întreprinsă a bifat începerea informării elevilor din Lipanesti, dar și a celorlalți consăteni, prin distribuirea pliantelor în rândul elevilor cu scopul de a răspândi informațiile dobândite în urmă sesiunii active.

• Luneta Dacia 1300 Estate 1974

If you are going for most excellent contents like I do, simply go to see this site every day as it presents quality contents, thanks https://vanzari-parbrize.ro/lunete/lunete.php

• Parbriz auto FIAT PUNTO 188 2002

Hello to every one, the contents present at this web page are genuinely awesome for people experience, well, keep up the good work fellows. https://vanzari-parbrize.ro/parbrize/parbrize-fiat.html