Campania de împădurire – 23 martie 2019- New Trees for New Life

Pe 23 martie 2019 a avut loc cea de-a patra etapă a proiectului nostru de suflet, New Trees for New Life, la Lipănești, Prahova. Peste 400 de voluntari au răspuns afirmativ apelului nostru și împreună cu aceștia, precum și cu ajutorul partenerilor noștri am reușit să plantăm 25.000 de puieți de salcâm. Astfel, la încheierea acestei etape, pădurea deja înrădăcinată în zona amintită va avea 55.000 de arbori din totalul celor 120.000 prevăzuţi, prin proiectul tehnic, să se planteze până în anul 2020.

“New Trees for New Life” este un proiect de responsabilitate socială, care a fost creat cu scopul de a crește gradul de conștientizare al comunităților cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

Principalul scop care stă la baza acestui proiect este acela de a reface o pădure ecologică în comuna Lipănești. Principalele obiective ale proiectului ”New Trees for New Life” sunt:

• reîmpădurirea „Barierei Verde a Bucureștiului”;
  • restabilirea unei balanțe ecologice în zonă prin intermediul biodiversității; plantarea unui număr de 120.000 de puieți se va face pe o suprafață de 17,59 ha.

Proiectul ”New Trees for New Life” este implementat de Asociația Se Poate, cu sprijinul administrației comunei Lipănești, județul Prahova, și în parteneriat cu Asociatia Medicover, Pentalog, FiNEXPERT Consulting, Colegiul Tehnic Forestier Campina , ICHB – Liceul International de Informatica Bucuresti, ICHB Colentina, Colegiul National Alexandru Ioan Cuza OFICIAL, Centrul Comercial Tom Constanta, AirFrance, și KLM, Up Romania.

Galerie foto

Posted in News.