Cum se ”naște” o pădure în Prahova, la Lipănești

Tot mai multe păduri dispar din Prahova, în urma acțiunilor ilegale ale hoților de lemne sau ”scăpărilor” firmelor de exploatare. Există însă și cazuri în care ONG-urile și autoritățile locale se implică pentru plantarea a câtorva sute de mii de arbori.

De exmplu, la Lipănești, aproape de albia râului Teleajen, se desfășoară de câțiva ani proiectul ”New Trees for New Life”. Acesta prespune împădurirea câtorva zeci de hectare de teren neproductiv.

Următoarea acțiune de plantare va avea loc pe 31 martie, ca parte a unui proiect de responsabilitate socială inițiat de Asociația Se Poate.

La prima acțiune de acest fel din cadrul proiectului ”New Trees for New Life” , organizată în luna noiembrie a anului trecut, au fost plantați 15.000 de copaci cu sprijinul celor 300 de voluntari care timp de 90 de minute s-au mobilizat și au împădurit trei hectare de teren.

Obiectivul Asociației Se Poate este ca prin două acțiuni de plantare  – una în luna martie și una în luna noiembrie –  să fie împădurită o suprafață de șase hectare.

„Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, cetățenii din comuna Lipănești să devină mai solidari și să acorde o importanță majoră protejării mediului înconjurător, dar și să devină un exemplu pentru alți oameni.  Noi credem că prin implicarea acestora în viața comunității, la acțiunile de plantare care vor fi realizate în cadrul proiectului, fiecare cetățean va înțelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică și tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mișcări de conștientizare ecologică, susținând protejarea mediului înconjurător”, a declarat Daniel Enăchescu, președintele Asociației Se Poate.

”Oferim tot sprijinul de care au nevoie acești voluntari pentru că protecția mediului ar trebui să fie o prioritate pentru autoritățile locale”, a declarat Robert Nica, primarul comunei Lipnești.

Posted in News.