Proiectul ”New Trees for New Life” continuă cu o nouă acțiune de plantare pe 31 martie

Locuitorii din comuna Lipănești (județul Prahova), reprezentanți ai administrației locale, parlamentari, dar și voluntari din mai multe mari companii își dau întâlnire sâmbătă, 31 martie 2018, începând cu ora 09:30, la o nouă acțiune de plantare, în cea de-a doua fază a proiectului ”New Trees for New Life”, un proiect de responsabilitate socială inițiat de Asociația Se Poate.

La această acțiune, care se va derula sub îndrumarea Direcției Silvice Prahova și a Romsilva,  sunt așteptați  reprezentanți ai administrației locale Lipănești,  Președintele Consiliului Județean Prahova – Bogdan Toader, Vice-președintele Consiliului Județean – Ludmila Sfârloagă, Prefectul Județului Prahova – Mădălina Lupea,  senatorul Iulian Dumitrescu, deputatul Roberta Anastase,  reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Prahova, ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Pe de altă parte, vineri, 30 martie 2018, unul dintre partenerii principali ai proiectului “New Trees for New Life”, Leroy Merlin, alături de voluntari și de echipa Asociației Se Poate, va susține o altă acțiune de plantare.

La prima acțiune de acest fel din cadrul proiectului ”New Trees for New Life” , organizată în luna noiembrie a anului trecut, au fost plantați 15.000 de copaci cu sprijinul celor 300 de voluntari care timp de 90 de minute s-au mobilizat și au împădurit trei hectare de teren. Obiectivul Asociației Se Poate este ca prin două acțiuni de plantare  – una în luna martie și una în luna noiembrie –  să fie împădurită o suprafață de șase hectare.

„Ne dorim ca prin intermediul acestui proiect, cetățenii din comuna Lipănești să devină mai solidari și să acorde o importanță majoră protejării mediului înconjurător, dar și să devină un exemplu pentru alți oameni.  Noi credem că prin implicarea acestora în viața comunității, la acțiunile de plantare care vor fi realizate în cadrul proiectului, fiecare cetățean va înțelege care sunt avantajele pe care le oferă o pădure ecologică și tânără. Mai mult decât atât, fiecare voluntar va deveni promotor al unei mișcări de conștientizare ecologică, susținând protejarea mediului înconjurător”, a declarat Daniel Enăchescu, președintele Asociației Se Poate.

Proiectul ”New Trees for New Life” este implementat de Asociația Se Poate, cu sprijinul administrației comunei Lipănești, județul Prahova și în parteneriat cu Leroy Merlin, Michelin, OMV Petrom, Cabinetul de Avocatură Gruia Dufaut, Lagardere Travel Retail, Artemob International, UP România și Asociația Medicover.

”New Trees for New Life” este un proiect de responsabilitate socială, care a fost creat cu scopul de a crește gradul de conștientizare al comunităților cu privire la importanța protejării mediului înconjurător.

Posted in News.