New trees for new life

Peste 350 de voluntari, de la copii de 4 ani până la seniori de 70 de ani, s-au mobilizat și în ciuda frigului de afară au plantat 5000 de copaci în decursul a 90 de minute, în cadrul primei acțiuni de plantare a proiectului ”New trees for new life”.

În pofida vremii mai puțin favorabile și a temperaturilor scăzute, fiecare voluntar a venit pregătit pentru a planta cât mai mulți copaci. Fiecare dintre ei și-a manifestat bucuria de a-și oferi ajutorul și de a contribui la protejarea mediului înconjurător. La finalul acțiunii de plantare, nu puțini au fost cei care au rămas surprinși când au constatat cât de repede s-a scurs timpul, dar toți cei prezenți s-au bucurat de rezultatul obținut.

Până la finalului acestui an, 10.000 de copaci vor fi plantați în continuarea hectarului de teren care a fost plantat cu ajutorul voluntarilor.

„Ne dorim ca prin această inițiativă, cetățenii din localitate, dar în special tinerii din comuna Lipănești să devină promotori ai unei mișcări de conștientizare ecologică, militând pentru protejarea mediului înconjurător. De asemenea, prin intermediul acestui proiect, ne propunem să creștem gradul de implicare al tinerilor în comunitatea lor prin intermediul acțiunilor de voluntariat”, a declarat Daniel Enăchescu, preşedintele Asociaţiei Se Poate.

„Ne bucurăm că ne-am alăturat Asociației Se Poate!, în cadrul proiectului New Trees for New Life. Pentru noi, această acțiune de plantare este foarte importantă din perspectiva protejării mediului, pilon care reprezintă o preocupare centrală a companiei Up România în sfera responsabilității și sustenabilității. Acțiunea de plantare a 15.000 de puieți în zona comunei Lipănești face parte din seria de angajamente ale Up România luate în acord cu două dintre cele cinci principii importante care ne ghidează activitatea profesională de zi cu zi: responsabilitate și solidaritate. Ne-am propus să ne implicăm în acțiuni care au ca scop protejarea Planetei și, mai ales, încurajarea comunităților să contribuie în acest sens.” Elena Pap, Director UP România.

“Proiectul “New Trees for New Life” al Asociației Se Poate a marcat pentru Asociația Medicover un an de la lansare si a reunit la Lipănești aproximativ 60 de voluntari care susțin natura si doresc sa sprijine la recondiționarea barierei verzi a Bucureștiului si Ploieștiului. Voluntarii noștri s-au bucurat de activitățile desfășurate alături de copiii din Lipănești in cadrul workshop-ului de igiena si alături de ceilalți voluntari la plantarea de copăcei si abia așteaptă să revină pentru etapa din martie 2018 pentru a vedea roadele muncii lor. Vă mulțumim și abia așteptam sa ne revedem!” George Istrate – Director General Asociația Medicover

Proiectul ”New Trees for New Life” reprezintă un proiect de responsabilitate socială, care a fost creat cu scopul de a crește gradul de conștientizare al comunității cu privire la importanța protejării mediului înconjurător. Astfel, prin intermediul acestui proiect, Asociația Se Poate în parteneriat cu administrația comunei Lipănești și cu sprijinul partenerilor UP România, Arte Mob Internațional și Asociația Medicover, își propune să încurajeze cetățenii să se implice în acțiunile locale care vizează îmbunătățirea sănătății și a calității vieții.

Principalul obiectiv al acestui proiect este acela de a împăduri o suprafață de 17,59 hectare de teren. În acest sens, pentru îndeplinirea acestui obiectiv, în perioada 2017-2019 vor fi plantați 120.000 de copaci.

Proiectul se desfășoară pe o perioadă de 4 ani, între 2017 și 2019. Primele acțiuni din cadrul proiectului au avut loc în luna octombrie, respectiv în luna noiembrie a anului 2017.

Posted in News.