Mădălin Blidaru, prezent la Forumul de tineret al Parteneriatului estic

eap youth forum

Mădălin Blidaru, prezent la Forumul de tineret al Parteneriatului estic

Mădălin Blidaru, director executiv al Asociației Se Poate, a participat la Forumul tineretului din Parteneriatul estic, eveniment dedicat problematicii de tineret, în special cetățenia activă și implicarea tinerilor în procesul decizional. Evenimentul a avut loc la Varșovia în perioada 22-23 iunie 2017 și și-a propus să aprofundeze dialogul și cooperarea în materie de tineret și educație între Uniunea Europeană și statele din Parteneriatul estic prin împărțirea expertizei și experienței participanților. 

În cadrul sesiunilor conferinței, acesta a participat la atelierele privind participarea tinerilor și dialogul politic, precum și la o sesiune de cunoaștere și stabilire parteneriate cu reprezentanți ai altor organizații din statele membre ale Uniunii Europene și cele din Parteneriatul estic, în vederea dezvoltării unor proiecte comune.

Forumul tineretului din Parteneriatului estic a reunit lideri de tineret, lucrători de tineret și factori de decizie din domeniul tineretului din Uniunea Europeană și din țările partenere din Europa de Est și Caucazul de Sud: Armenia, Azerbaijan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina.

Rezultatele finale ale Forumului vor fi prezentate în cadrul celui de-al V-lea summit privind Parteneriatul estic în noiembrie 2017 și vor servi pentru îmbunătățirea strategiilor și acțiunilor de tineret ale Uniunii Europene în UE și în țările implicate.

Forumul a fost organizat de Comisia Europeană, Ministerul Educației Naționale al Republicii Poloniei, Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Poloniei și Fundația pentru Dezvoltarea Sistemului Educațional, în parteneriat cu Serviciul European de Acțiune Externă. Acesta beneficiază de patronajul onorific al Președinției Republicii Poloniei. Participarea a fost facilitată prin intermediul Programului Erasmus+ al Uniunii Europene. 

Forumul tineretului din Parteneriatul estic din 2017 este a treia conferință dedicată problemelor de tineret, organizată în marginea Parteneriatului estic, temele dezbătute ținând de incluziune socială, angajare și ocupare, cetățenie activă, participarea la luarea deciziilor. Ediția a treia este organizată în Polonia, primele două fiind găzduite de Lituania și Letonia. 

Play Bet365 Casino download.