Ziua Uniunii Europene sărbătorită într-alt mod!

Anul acesta vom sărbători Ziua Uniunii Europene într-alt mod!

Unul dintre voluntarii Asociației Se Poate își implementează propriul proiect.  Roxana-Mihaela Zafiu este una dintre persoanele care a fost acceptată în cadrul proiectului „ Promotor pentru democrație europeană” organizat de către Biroul de Informare al Parlamentului European, în parteneriat cu  Asociația Pro-Democrația, Group of the European Youth for Change, Ministerul Tineretului și Sportului,  care are ca obiectiv promovarea democrației și a valorilor care îi unesc pe cetățenii Uniunii Europene.

Pentru că sprijinim voluntarii cu idei inovatoare care ajută comunitatea să înțeleagă procesul decizonal al Uniunii Europene, proiectul volunatarei se intitulează „ Tineri CNVV promotori ai democrației europene.” Evenimentul va avea loc la data de 12 mai 2017 la Colegiul Național Vlaicu Vodă din Curtea de Argeș. Acest proiect va cuprinde două activități. Prima constă în organizarea unui seminar de informare despre instituțiile și valorile europene cu cei 40 de tineri selectați din grupul țintă, dintre care 20 de fete și 20 de băieți cu vârstă cupinsă între 16-19. A doua activitate va consta în realizarea unui stand cu materiale informative despre Uniunea Europeană. Alți doi voluntari din cadrul Asociației Se Poate au decis să contribuie la implementarea proiectului Marina Ghiță și Iacob Andrei.

,,Realizarea acestui proiect pentru liceeni din cadrul Colegiului Național Vlaicu Vodă este o oprtunitate pentru ei, iar pentru mine o provocare deoarece mi s-a oferit șansa să fiu alături de ei, să le vorbesc din perspectiva cetățeanului european implicat civic care vrea să-i ajute să înțeleagă ce rol are UE. Contribuţia tinerilor în procesul de integrare europeană este foarte importantă deoarece noi suntem viitorul, pilonul pe baza căreia UE trebuie să existe în continuare. Astfel, trebuie să participăm activ în conservarea societăţii europenene care luptă împotriva discriminării, corupţiei și care va promova pacea, toleranţa, solidaritatea, democraţia, eglitatea, libertatea, fraternitatea. Educarea  tinerilor dupa obiectivele Uniunii Europene este un pas înainte în consolidarea Uniunii Europene. Tinerii dețin cheia dinamismului, prosperității Uniunii Europene, iar energia, creativitatea, implicarea, responsabilitatea lor va ajuta Uniunea Europeană să se dezvolte, să devină mai competitivă”, precizează Roxana.

Play Bet365 Casino download.