Forumul de tineret euro-arab

euroarabyouthforum1

Mădălin Blidaru, membru al Asociației Se Poate, a participat în perioada 24-29 aprilie 2017 la Forumul de tineret euro-arab, găzduit de Ministerul Tineretului și Sportului din Regatul Marocului în Fez, eveniment organizat de Consiliul Europei și Liga Statelor Arabe. Scopul întâlnirii a constat în sprijinirea tinerilor din regiunile arabe și europene de a intra în dialog și de a coopera împotriva extremismului violent și a discursului instigator la ură. 

În cadrul evenimentului, participanții au discutat și identificat soluții pentru a crea mai multe parteneriate între organizații, pentru a întări capacitatea tinerilor de a combate extremismul și discursul urii, pentru a crește nivelul dialogului intercultural. Teme precum rasismul și discriminarea, terorismul, radicalizarea, refugiații, populismul, sexismul și islamofobia au fost discutate ca elemente ce duc la extremism și discurs instigator la ură, în timp ce răspunsurile acestor probleme au fost tratate din perspectivele educației, coeziunii sociale, capacitării tinerilor, transformării conflictului și combaterii radicalizării, dialogului prin discursul religios și politic, promovarea unor narative alternative și a unor contra-narative. 

Participanții au luat parte și la o serie de ateliere prin intermediul cărora au dezvoltat modalitățile prin care vor acționa în viitor, discutând strategii și metode care pot fi utilizate în campaniile pentru promovarea dialogului și drepturilor omului, incluzând activități educaționale, campanii în timpul unor zile comune, arte vizuale, teatru și jocuri de rol, materiale video și diferite jocuri. 

În cadrul Forumului de tineret euro-arab a avut loc conferința internațională „Intersecția mediteraneană a civilizațiilor între Africa, Est și Vest: coexistând prin educație și cultură”, conferință care a reunit reprezentanți ai actorilor cu un interes în zonă, discutându-se despre obiectivele de dezvoltare sustenabilă, cooperarea euro-arabă, cooperarea euro-africană și situația drepturilor omului. Totodată, au fost analizate campania Consiliului Europei împotriva discursului instigator la ură și a Ligii Statelor Arabe împotriva extremismului violent. 

Forumul de tineret euro-arab s-a încheiat cu Declarația de la Fez privind depășirea urii și a extremismului împreună, un document prin care tinerii europeni și arabi prezenți propun o serie de măsuri și o serie de îmbunătățiri în privința subiectelor discutate. 

euroarabyouthforum2

euroarabyouthforum3

Play Bet365 Casino download.