Raport de activitate pe anul 2015

Am început anul 2015 în forţă, dorind să fie anul în care să desfăşurăm proiecte, cu prioritate mobilităţi de tineri din cadrul Programului Comisiei Europene, Erasmus+.

 

Astfel că în luna februarie, Preşedintele Asociaţiei a participat la Bruxelles la o sesiune de informare privind Erasmus Sport organizată de Comisia Europeană, iar Directorul Executiv a participat la sesiunea de informare organizată de ANPCDEFP privind aplicaţia pe proiecte de tip mobilitate de tineri. Astfel, am depus proiecte în lunile aprilie şi octombrie la agenţia naţională., dintre care am câştigat şi implementat de-a lungul anului 3.

Parteneriatul început anul trecut cu Fundaţia şi Universitatea LUMINA a continuat şi anul acesta, fiindu-le parteneri în organizarea a două mari evenimente binecunoscute în lumea culturală. În aprilie a avut loc Gala Culturală Româno – Turcă, prezentată de dna Andreea Marin, un eveniment care a stâns la Sala Palatului mii de participanţi. Iar în iunie a avut loc Festivalul Internaţional Culorile Lumii, la care au participat studenţi din 22 de ţări de pe 4 continente. A fost ocazia perfectă de a căpăta experienţă pe partea de multiculturalism, având în vedere proiectele pe care le-am desfăşurat în continuare.

Am continuat formarea membrilor noştri, iar în luna mai, unul dintre membrii fondatori a participat la un curs pentru traineri în Estonia, cu scopul de a învăţa informaţiile necesare implementării proiectelor Erasmus +. Directorul Executiv a participat la o serie de evenimente de tip seminar şi conferinţe pe teme precum: analiza conflictului la Cluj, Program de Leadership Asper Junior.

Pe timpul verii am fost parteneri la Kulturama, o expoziţie de artă de mai multe tipuri organizată zilnic în aer liber în Piaţa Revoluţiei, organizat de Kartel Events în parteneriat cu Universitatea de Arte din Bucureşti şi alţi parteneri.

Am demarat un proiect „Se Poate! Cultură şi Creaţie Literară” în judeţul Ilfov, în parteneriat cu DJTS Ilfov şi promovat în rândul elevilor de la liceele din toate localităţile din judeţ. Scopul a fost acela de a stimula interesul tinerilor pentru regândirea legăturii dintre istorie, cultură şi limba şi literatura română pornind de la influenţa identităţii naţionale. În luna noiembrie am premiat 4 lucrări înscrise în competiţie, răsplătind efortul elevelor prin publicarea unei antologii de texte.

În luna august am început seria proiectelor Erasmus + prin participarea în delegaţia României la proiectul European Citizens, Global Citizens, organizat de Fundaţia Lumina în Bucureşti, alături de tineri din cinci ţări, discutând despre cetăţenie activă.

Tot atunci am desfăşurat primul nostru proiect Eco Rural Volunteering în judeţul Prahova, discutând despre dezvoltare durabilă cu tineri din Italia, Lituania, Polonia,  Portugalia şi Spania.

La rândul nostru, am fost invitaţi ca participanţi într-un proiect desfăşurat în Islanda în luna septembrie, Cultural Transfer Race Loading in Iceland, unde am avut ocazia să ne prezentăm cu mândrie cultura şi tradiţiile.

Pe 10 octombrie am participat la cea de–a treia ediţie a târgului de  ONG-uri, desfăşurat de DJTS Ilfov, „ Poarta spre Voluntariat”,  în Centrul Cultural Ion Manu din Otopeni. la care am avut ocazia să ne prezentăm organizaţia şi să cunoaştem alte asociaţii cu care vom colabora pe viitor.

Spre sfârşitul lunii octombrie am desfăşurat întâlnirea de lucru faţă în faţă din cadrul proiectului Public Policies For Young People: From Knowledge To Involvement, despre implicarea tinerilor în luarea deciziilor la nivelul comunităţii lor.

Doi dintre membri noştri au participat la simularea Parlamentului Tinerilor organizată de Asociaţia Pro Democraţia, din dorinţa de a afla mai multe despre procesul legislativ.

Unul dintre voluntarii noştri a învăţat mai multe despre metoda scout prezentată de Cercetaşii României în luna noiembrie la Complexul Sportiv Snagov.

Am terminat luna decembrie cu desfăşurarea întâlnirii din cadrul proiectului Education Through Information for the Young Generation, proiect în cadrul căruia s-a discutat cu tineri din alte cinci ţări: Turcia, Bulgaria, Ucraina, Lituania, România, despre necesitatea unei documentații mai profunde în ceea ce privește scrierea de materiale de presă, plecând de la premisa că  o documentație slabă și publicarea de  informații neverificate poate duce la dezinformare, generând astfel o serie de aspecte negative în societate precum: răspândirea de prejudecăți și crearea unui comportament superficial în legătură cu diverse subiecte.

De-a lungul anului am avut două serii de voluntari în parteneriat cu SNSPA: sesiunea primăvară, din cei 5 acceptaţi au devenit membri activi 2, iar în toamnă am admis 6 tineri studenţi la Facultatea de Ştiinţe Politice – Relaţii Internaţionale, alături de care continuăm planurile pentru anul 2016, dar pentru care am organizat un training intern despre managementul proiectelor in luna decembrie. 

Play Bet365 Casino download.